top of page

"Heerlijk BOOT koffie drinken met huisgemaakte appeltaart op een sfeervolle locatie in het historisch centrum van Nijmegen"

 

Sinds Oktober 2013 is Philipse te vinden achter de St. Stevenskerk in een van de authentieke Kanunnikenhuisjes te Nijmegen. Bij Philipse ademt alles een sfeer van ‘vintage en brocante’ uit. Naast de unieke locatie en ons authentieke pand heeft ons koffiehuis een hippe vintage inrichting met een vleugje brocante, mooie serviezen en een variëteit aan brocante kop en schotels, een schap vol gezelschapsspellen, langspeelplaten, een pick-up, sfeervol vintage behang en een heerlijke grote houtkachel om in de winter bij op te warmen met een kopje koffie, thee of heerlijke huisgemaakte soep. En wellicht een zelf uitgekozen langspeelplaat!

 

Monique Philipse

Oprichter Monique Philipse staat voor: “eerlijke koffie, biologische kloosterthee, kleine zoetigheden, huisgemaakte taarten en een betaalbare verse lunch. Puurheid en eerlijkheid in de producten die aan u worden geserveerd staan bij Monique dan ook altijd voorop”. Vandaar ook heel bewust de werkvloeruitstraling:transparant,open, warm en sfeervol. Bij Monique Philipse heeft u een gevoel van thuis komen. Philipse is een plek waar nog echt met liefde voor het vak horeca wordt gewerkt en waar voor jou als gast wordt gezorgd. Voor elke klant maken wij een mooi en heerlijk eindproduct. Zijn of haar kopje koffie of thee, volgens precies de gewenste zetmethode, ouderwetse hete koffie, opgediend in unieke brocante kopjes die nog met de hand voor u worden afgewassen. 

 

Waar komt Monique's liefde voor Brocante vandaan?

Monique Philipse, de eigenaresse van Philipse, is brocante met de paplepel ingegoten. Als klein meisje groeide zij op in de  brocantewinkel van haar moeder en ging zij met haar vader zomers naar Frankrijk op zoek naar prachtige oude schatten. Jarenlang heeft zij samen met haar zus een eigen brocantewinkel gerund, die tegenwoordig om de hoek op de Grote markt gevestigd zit. Uit deze unieke achtergrond en de liefde voor horeca is het gezellige concept van Philipse ontstaan, waarbij  koffie geserveerd wordt in vrolijk gekleurde en gebloemde kopjes en er een variëteit aan brocante in de zaak aangeboden wordt om als aandenken of cadeau mee naar huis te nemen. Suikerpotten, melkkannetjes, bestek en servies, maar ook mooie vintage blikken en schilderijtjes kunt u er zo vanaf de muur aanschaffen!

bottom of page