top of page

Koffie,Thee,

High tea & Lunch

BOOT Koffie

Bij Philipse nemen wij koffie serieus. Volgens ons moet koffie niet alleen lekker zijn, maar ook een verantwoorde keuze. Daarom hebben wij gekozen voor Boot koffie, een familiebedrijf dat zelf hun plantages selecteert en rechtstreeks van de koffieboer importeert. Door inzicht in het gehele productieproces wordt de kwaliteit gewaarborgd en nog belangrijker, 

worden misstanden tegengegaan. Goede koffie dus, waar geen nare bijsmaak aan zit. Ook wordt voor elke kilo van onze Lungo koffiebonen één euro geïnvesteerd in behuizing en materialen voor de plukkers van de Kotowa Plantage, allen afkomstig van de Ngobe indianen. De lekkerste koffie begint bij de beste arabica koffiestruiken. Daarvoor reizen de eigenaren van BOOT koffie af naar de hoogst gelegen berggebieden. De hoogte waarop de beste koffiebessen groeien, bedraagt in de meeste koffielanden tenminste 1200 meter. Het plukken van de koffiebessen dient zorgvuldig en selectief te gebeuren; alleen de rode rijpe bessen ontwikkelen de beste groene koffiebonen. In balen van 60 tot 70 kilogram wordt de groene koffie van de plantages naar de BOOT branderij verscheept. Alle koffiesoorten worden in de branderij op ambachtelijke wijze gebrand; volgens de traditionele methode, waarbij de koffie in kleine hoeveelheden in een roterende trommel bij een temperatuur van ca. 220 C langzaam wordt geroosterd. Als de geroosterde bonen gekoeld zijn kunnen ze verpakt worden en gaan dan o.a naar Philipse die op hun beurt weer de gewenste koffie vers voor u zet .De door Philipse gekozen koffiesoorten van Boot Koffie dragen het SKAL EKO keurmerk, dat staat voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.

 

Philipse serveert de volgende soorten koffie; Lungo, Espresso,

Espresso Macchiato, Cappuccino, Flat White, Koffie verkeerd, Latte Macchiato, Moccachino.

Biologische Klooster thee

Geen drank ter wereld is zo puur, verfijnd en veelzijdig als thee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat thee al eeuwenlang wereldwijd gedronken wordt. In vele soorten en maten. Het is toch bijzonder dat een ogenschijnlijk eenvoudige plant zoveel variatie in zich heeft? De losse thee is zorgvuldig voor u geselecteerd en van hoge kwaliteit. Wij vertrouwen op de verfijnde smaak van de losse thee en daarom word er geen gebruik gemaakt van kunstmatige aroma’s. Puur genieten dus. Daarnaast word er gestreeft naar een duurzame teelt en daarom bestaat het assortiment uitsluitend uit biologische thee. Op biologische theeplantages worden geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Zo wordt de natuur niet aangetast en er blijven geen chemische resten achter in de thee. De aandacht die op biologische theeplantages wordt gegeven staat tevens garant voor een hoge kwaliteit en dat proeft u terug! De naam Klooster Thee is een verwijzing naar de belangrijke rol die kloosters hebben gespeeld in de geschiedenis van thee. Dankzij de goede smaak van de monniken is thee in de 7e eeuw uitgegroeid tot een volksdrank in Azië en later, in de 17e eeuw, ook in de rest van de wereld. Net als de monniken gaan wij alleen voor de beste kwaliteit en waarderen wij in de pure kracht van thee. Thee zoals thee bedoeld is.

 

Philipse serveert de volgende smaken biologische kloosterthee:

Darjeeling, Earl-Grey, Rooibos, Rooibos-Citrus, Appel-Kaneel, Gember-Sinaasappel, Sterrenmix, Betoverende vruchten, Dagdromen, Jasmijn, Groene Chai, Groene thee.

 

Daarnaast kun je ook je eigen verse thee samenstellen.

WIST JE DAT ...

Je onze biologische thee ook kunt kopen. Lekker voor thuis, of leuk om kado te geven.

Onze Menu kaart

PHILIPSEPLANK   12

brood, scone, jam, bananenbrood, Griekse-yoghurt, broodje kaas, verse jus

CHAMPIGNONS  9

op brood uit de oven met zongedroogde

tomaat, truffelmayo, parmezaanse kaas

MAKREEL   9

op brood met sla, appel, kappertjes, dille-

lemonsaus, granaatappel

HALOUMI   9

op flatbread met gemarineerde tomaatjes

BLADERDEEG    8,5

gevuld met verse spinazie, uitjes, feta

NAANBROOD   9

met hummus, feta, zongedroogde tomaat

BROODJE VEGAN CREAM CHEESE   9

huisgemaakt, avocado, pesto, doperwtjes,

hartige granola

SALADE GEITENKAAS   11

tomaat, paprika, pittenmix, granaatappel

BOEREN TOSTI   7,5

ham, kaas, omelet

TOSTI BRIE   7,5

met honing en walnoten

TOSTI SALAMI SPIANATA   7,5

met kaas, paprika, pesto

HUISGEMAAKTE SOEP   6,5

met brood en roomboter

ACAI BOWL   9

granola, kokos, chiazaad, vers fruit

GRIEKSE YOGHURT   7,5

met huisgemaakte granola, vers fruit,

noten en honing

toeslag glutenvrij +€1,5

bottom of page